Frågor & svar

Hur gammal måste man vara?

Svar: Vi har verksamhet från det att du fyllt 6 år. Det fantastiska med travsporten är att den passar alla oavsett ålder. Det är heller aldrig för sent att börja.


Vilken kurs ska jag välja?

Svar: Vi har ett brett utbud av kurser och det kan ibland te sig lite lurigt att veta vilken kurs som passar. Vi rekommenderar att du läser mer här och skickar in en intresseanmälan så guidar vi dig rätt. Intresseanmälan skickas in via formuläret här eller till travskolan@visbytravet.se


Behöver jag några förkunskaper?

Svar: Till vissa kurser krävs förkunskaper. För att börja med trav krävs dock inga förkunskaper.


Vad behöver jag för utrustning?

Svar: Travskolan erhåller all nödvändig skyddsutrustning i form av hjälm, skyddsväst och skyddsglasögon. Oömma kläder efter väderlek rekommenderas.


Hur går ett företagsevent till?

Svar: Vi anpassar upplägget efter dina önskemål. Av erfarenhet är mötet med hästen och dess rutiner ett mycket viktigt inslag. Körning är också en självklar del. Du kan kombinera aktiviteterna med mat och dryck om så önskas.


Vad kostar det?

Svar: Travskolans kurser kostar allt som oftast 1700 kronor för en termin om 15 veckor. Varje lektionstillfälle pågår två timmar.


Vad är en privatlektion?

Svar: Under en privatlektion spenderar vi tiden efter dina önskemål. En perfekt chans till förkovring i din egen takt. Privatlektionen kan bokas både med ponny eller varmblod.


Vad är Travfritids?

Svar: Visbytravet samarbetar med ett antal skolor i Visbyområdet. Detta för att ge fler barn chansen till en aktiv fritid och en introduktion till hästar. För att se vilka skolor vi samarbetar med använder du fliken Travfritids.


Frågor om din faktura?

Svar: Besvaras av sportkontoret på telefon 070 - 486 55 85 eller mejl, travskolan@visbytravet.se